Ministrul Apărării Vasile Dâncu, și-a dat demisia astăzi! Socio-democratul invocă ”imposibilitatea colaborării cu Președintele”

by Christian Suciu

Vasile Dâncu a înaintat Premierului Nicolae Ciucă, în această dimineață demisia din funcția de Ministru al Apărării Naționale. Senatorul în vârstă de 60 de ani și-a motivat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, decizia din cauza ”imposibilității” unei colaborări între el și Președintele României, Klaus Iohannis, care i-a reproșat acestuia unele declarații privind situația războiului din Ucraina.

” Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române. Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.” a declarat Vasile Dâncu.

Socio-democratul a fost contrat de Președintele Iohannis, după ce acesta ar fi declarat că singura șansă a păcii pentru Ucraina ar reprezenta-o negocierea cu Kremlinul, fapt ce s-a contrazis cu poziția României în perspectiva conflictului.

”Ar trebui să citească mai des revista presei ca să afle poziția României. Ucraina decide singură cum negociază.” a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, despre ieșirea controversată a politicianului clujean.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bogdan 25/10/2022 - 11:08

ce presedinte?
avem asa ceva?!

Raspunde

Comenteaza