Ministrul Apărării Vasile Dâncu dezbate evoluția securității în Marea Neagra cu Ambasadorul SUA al NATO

by Christian Suciu

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu a purtat în cursul zilelor trecute o discuție cu Ambasadorul american Julianne Smith pe tema evoluțiilor în ce privește securitatea din zona Mării Negre precum și informații privind situația conflictului militar din Ucraina.

Conform unui comunicat publicat de către MApN, cei doi au discutat despre anunțul Președintelui Biden de a consolida prezența forțelor americane în România precum și a cooperării bilaterale în domeniul apărării. Social democratul s-a arătat mulțumit de angajamentul solid și pe termen lung propus de liderul american și apreciază o prezență militară consistentă a aliaților NATO în aceste vremuri tulburi în context internațional. Cei doi au discutat ulterior despre implementarea Noului Concept Strategic al NATO ce prioritizează atât securitatea Mării Negre precum și a partenerilor estici, Ucraina, Georgia și Republica Moldova. Aceștia au căzut de acord cu privire la continuarea eforturilor de sprijinire a Ucrainei, atât în materie de securitate, cât și pe plan umanitar prin asistența acordată refugiaților.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 12/07/2022 - 16:47

ZAU! Si cum ramane cu vizele pentru SUA???? ca suntem tratati nu ca parteneri ci ca SLUGI se pare ca sa nu mai zic de SCHENGHEN…bataia de joc a Europei DAR SUNTEM MANDRII in prostia noastra…doamne ce incompetenti!!

Raspunde

Comenteaza