Ministrul Apărării susține achiziționarea de submarine în scopul securității nautice

by Christian Suciu

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu a declarat în cadrul unei intervenții TV faptul că România va trebui să achiziționeze submarine pentru a spori capacitățile defensive ale țării în Marea Neagră. Potrivit acestuia în momentul de față România are un singur submarin ”Delfino” însă acesta este de părere că în viitor România ar putea să pună accentul pe producția autohtonă de submarine sau avioane militare.

” Delfino e singurul submarin-şcoală. Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de ”rechini” şi este nevoie de asta.” a declarat Ministrul Apărării.

Potrivit acestuia cu ajutorul aliaților efectivul militar al armatei române se menține la un nivel optim însă România trebuie să pună mai mult accent pe producția proprie.

”Pentru moment, fiind membri NATO, există o umbrelă care chiar funcţionează. Unii au spus că e bine, alţii au spus că nu e bine, să oprim de la zbor MIG-urile, MIG 21 Lancer. Au fost atâtea accidente, au fost  26 de accidente în ultimii 30 de ani. Au murit oameni şi încrederea în Armată a  scăzut în acele momente. (…) Reuşim cu ajutorul şi străinilor să avem un optim pentru apărare, însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău.” a transmis Ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

sursa: zcj.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza