Ministrul Agriculturii avertizează cu privire la acțiuni de verificare în piețele agroalimentare cu ocazia Paștelui

by Christian Suciu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va efectua verificări în colaborare cu ANPC și ANAF în sectorul comerțului cu amănuntul a produselor agroalimentare cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

”Sunt un susținător al produselor românești autentice și îi îndemn mereu pe români să sprijine producătorii locali alegând alimente și produse de calitate, obținute pe plan local. În același timp, trebuie să descurajăm orice fel de acțiune speculativă a celor care încearcă pe nedrept să profite de acest lucru, mai alses perioada în care oamenii se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii lui Hristos. Din acest motiv, am dispus intensificarea controalelor mixte, pentru a ne asigura că pe mesele românilor se văd produse de calitate, care respectă standardele de retail.” a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Acțiunile de control și verificare vor începe din 15 aprilie iar acestea au ca scop verificarea conformității produselor agroalimentare cu standardele de vânzare cu amănuntul și proveniență, combaterea unor fenomene ilicite și verificarea documentelor care atestă proveniența alimentelor vândute (facturi, certificate de conformitate pentru produsele provenite din import, etc.). În cadrul verificărilor se vor lua în vedere inclusiv lucruri precum etichetarea corespunzătoare a produselor vândute. Echipele de control vor inspecta distribuitori, comercianți cu amănuntul, importatori, piețe, magazine și, după caz, producători, în baza atribuțiilor prevăzute în legislația specifică.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza