Ministerul Transporturilor a lansat licitația pentru tronsonul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania

by admin

Ministerul Transporturilor a lansat licitația pentru execuția lotului dintre Chețani și Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de ministrul Cătălin Drulă, care a făcut și un scurt istoric al acestui tronson cu probleme.

„Vestea bună a săptămânii pe care o așteptam cu toții: a fost lansată licitația pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania.

Urmărim cu prioritate acest proiect, pentru că este crucial să nu mai existe alte întârzieri peste cei cinci ani în care românii ar fi trebuit să poată deja circula pe această autostradă.

De ce spun asta? Iată un scurt istoric al lotului:

➡️ Contractul a fost licitat și atribuit în 2015. Lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie într-un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvență.

➡️ După un „progres” de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluția pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opțiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor – a reziliat contractul, cu intenția de a relicita urgent proiectul.

➡️ În primăvară, instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situația s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care și-a pierdut capacitatea de folosință. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație.

Punct și de la capăt. Este timpul să construim inteligent și pe baze solide. Asta am promis și asta se va întâmpla în #RevoluțiaBuneiGuvernări”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit anunțului de pe SEAP, valoarea contractului este estimată la peste 450 de milioane de lei. Câștigătorul va avea la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, care vor avea o perioadă de garanție de 60 de luni. Ofertele pot fi depuse până pe 15 septembrie 2021.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza