Ministerul Sănătății, sfaturi pentru părinții elevilor: Fii atent cum se simte copilul înainte de a-l duce la școală

by admin

Ministerul Sănătății vine cu câteva sfaturi pentru părinții care trebuie să își trimită trimită copiii la școală. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, reprezentanții ministerului spun că pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. De aceea, părinților li se recomandă să verifice starea elevilor înainte de a-i duce la cursuri, pentru a se asigura că nu prezintă simptome de COVID-19.

„Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.

Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, se arată în mesajul postat de reprezentanții Ministerului Sănătății.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza