Ministerul Sănătății a distribuit peste 70.000 de doze de vaccin antigripal, pentru imunizarea copiilor. Noi doze vor ajunge la medicii de familie luna viitoare

by admin

Peste 70.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite către medicii de familie din întreaga țară, anunță Ministerul Sănătății. Dozele sunt destinate imunizării copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani, cărora le este recomandată vaccinarea. 

Reprezentanții Ministerului amintesc că, pentru sezonul 2020-2021, au fost achiziționate 3 milioane de doze de vaccin antigripa, o cantiate dublă față de anii trecuți. Primele doze au fost distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică începând cu  mijlocul lunii septembrie. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, și care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Având în vedere situația epidemiologică, autoritățile recomandă celor care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, MS solicită farmaciilor să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza