Mii de persoane au luat parte la campania de prevenție și depistare a cancerului de sân și a cancerului de col uterin derulate la stația mobilă de lângă Cluj Arena

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au transmis că nu mai puțin de 6300 de persoane au fost testate gratuit între 6 martie și 18 aprilie la unitatea mobilă de lângă Cluj Arena, în cadrul campaniei de depistare precoce și combatere a cancerului de sân și a cancerului de col uterin. Dintre pacienții testați peste 2800 de doamne au fost testate pentru cancerul de col uterin în timp ce alte 3500 de doamne au beneficiat de mamografii gratuite. Conform Președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe vor mai fi organizate campanii asemănătoare ținând cont de rezultatele încurajatoare înregistrate.

”Este o nouă reușită care ne bucură și care reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru sprijinirea sistemului sanitar. Aflați la momentul bilanțului este extrem de îmbucurător să constatăm faptul că doamnele au conștientizat importanța prevenției și a intervenției timpurii pentru asigurarea unei stări de sănătate, și s-au testat într-un număr atât de mare. Ținând cont de rezultatele excelente, vom sprijini și organiza și pe viitor astfel de campanii. De asemenea, încurajăm, în continuare, clujencele să acceseze serviciile medicale gratuite, de înaltă calitate și să se testeze și la locațiile fixe din județ.” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cu privire la rezultatele campaniei.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza