Metroul va duce la scăderea prețului imobiliarelor, susține primarul Emil Boc

by admin

Metroul este cel mai important proiect din istoria Clujului, susține primarul Emil Boc. Într-o intervenție la Digi24, edilul a spus că metroul va duce la decongestionarea traficului din municipiu și de pe cea mai circulată rută de transport din țară.

„Acest proiect este extrem de important pentru a decongestiona zona metropolitană. Practic avem cea mai aglomerată rută de transport din România, Cluj- Florești, unde am avut înainte de pandemie 70.000 de mașini zilnic. Asta înseamnă că avem nevoie de mijloace alternative de transport, iar metroul a ieșit pe primul loc.

La darea lui în folosință vor fi scoase din uz, vor fi eliminate din trafic 30.000 de mașini. Deci o facă cu implementarea metroului mai puțin cu 30.000 de mașini vom avea în trafic în Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a amintit și de impactul economic pe care proiectul metroului îl va avea asupra municipiului.

„Să nu mai vorbim de impactul economic. Practic este cel mai important proiect din istoria Clujului, atât ca importanță și valoare, și care va permite, pe de o parte, să creștem calitatea vieții, să nu ne sufocăm în trafic, și să scădem prețul imobiliarelor, care astăzi au ajuns la niște costuri foarte mari”, a mai explicat Emil Boc.

Guvernul a aprobat în această săptămână indicatorii tehnico-economici ai metroului din Cluj-Napoca, un proiect în valoare de 1,7 miliarde de euro fără TVA. Astfel, în anul 2022 se poate organiza licitația pentru execuția lucrărilor. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza