Metroul și trenul metropolitan, printre prioritățile Guvernului. Proiectele au fost incluse pe lista de investiții

by admin

Guvernul a elaborat un plan național de investiții și relansare economică, menit să stimuleze dezvoltarea economiei după epidemia de coronavirus. Printre programele de investiții în infrastructură incluse de executiv în acest plan se numără și marile proiecte ale Primăriei Cluj-Napoca: metroul, trenul metropolitan și centura metropolitană. 

Documentul mai prevede conectarea cu autostrăzi și cu rețelele de transport pan-europene a provinciilor istorice ale României, prin demararea lucrărilor la 3.000 km de autostrăzi și drumuri expres în perioada 2020-2030, cu un cost estimat la 31 de miliarde de euro.

Aici sunt incluse proiecte rutiere ca Autostrada Transilvania (A3) Nădășelu- Suplacu de Barcău, Autostrada Sebeş-Turda, centura metropolitană Transregio Gilău- Cluj-Napoca- Apahida sau proiecte noi de modernizare a căii ferate în scopul asigurării obiectivelor de conectivitate, printre care Suceava- Cluj-Napoca sau Cluj-Napoca- Episcopia Bihor. 

Ele sunt incluse la investiții în 3.000 km de cale ferată, în perioada 2020-2030, cu un cost estimat de 18 miliarde de euro.

Documentul elaborat de Guvern va fi prezentat oficial miercuri seara, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza