Metoda „Accidentul” încă face victime. O grupare de escroci a fost prinsă în flagrant de polițiștii clujeni

by admin

Polițiștii clujeni au reușit să prindă o grupare de escroci, specializată în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”. Din grupare făceau parte cinci persoane, dintre care una a fost reținută pentru 24 de ore, iar o alta se află deja în închisoare unde execută pedeapsa pentru o altă infracțiune.

Cei cinci au fost prinși în timp ce încercau să dea lovitura în comuna Baciu. Aceștia au sunat un bărbat în vârstă de 77 de ani din comuna Baciu, pe care l-au anunțat că ginerele său a suferit un accident și are nevoie de o operație, costul intervenției ridicându-se la 35.000 de lei.

„La scurt timp după convorbirea telefonică, la domiciliul bărbatului s-a prezentat  tânărul de 21 de ani pentru a lua banii. Momentul a fost întrerupt de o vizită inopinată a nepoților bărbatului, care a constatat rapid că părinții acestora nu au fost implicați în niciun accident, găsindu-i dormind în casă. Astfel, l-au reținut pe tânărul de 21 de ani și au anunțat Poliția”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj. 

Tânărul de 21 de ani a fost preluat de polițiștii clujeni, care l-au reținut pentru 24 de ore. În continuarea cercetărilor, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din  Vrancea și Bacău, oamenii legii au identificat alte patru persoane care ar fi fost implicate în comiterea faptei, având participații diferite. Unul dintre aceștia, un bărbat de 41 de ani, din Piatra Neamț, este în executarea unei alte pedepse privative de libertate.

Pentru a nu cădea victime infractorilor, polițiștii vin cu câteva sfaturi:

  • Nu răspundeți unor solicitări prin care vi se cere să dați bani/ să depuneți diverse sume de bani într-un cont, indiferent de motivul invocat!
  • Nu vă lăsați impresionați de povești tragice, chiar dacă interlocutorul pretinde că ar fi implicate persoane apropiate vouă și solicitați-i cât mai multe detalii pentru a le putea verifica ulterior.
  • Vorbiți-le și rudelor mai în vârstă despre această metodă, acestea fiind victimele preferate ale escrocilor, întrucât sunt vulnerabile și mai ușor de impresionat emoțional.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza