Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rece. A fost emis și un cod galben de vânt puternic pentru zona montană

by admin

Vremea se menține deosebit de rece în întreaga țară, iar în unele zone temperaturile vor coborî până la limita înghețului. Meteorologii au prelungit informarea meteo de vreme rece emisă cu o zi înainte, astfel că aceasta va fi valabilă până vineri seara, la ora 23:00

Potrivit informării meteo, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0-3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Pentru zona montană, la altitudini de peste 1.700 de metri, meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic. Avertizarea este în vigoare de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 23.00. În acest interval, la munte, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza