Medic din Cluj, acuzat că elibera adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19. Polițiștii au făcut percheziții la locuința sa

by admin

Un medic din Cluj este cercetat penal pentru fals informatic, fiind acuzat că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat joi dimineață două percheziții în județul Cluj, la domiciliile suspecților. Aceștia sunt acuzați că ar fi accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19. 

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie 2021, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri. 

Inițial, situația a fost sesizată de instituțiile din teritoriu subordonate Ministerului Sănătății. Acestea au atras atenția că unii cetățeni folosesc adeverințe false pentru a obține certificatul digital, așa că ministrul Ioana Mihăilă a sesizat procurorii.

Falsurile au fost înregistrate la centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş, unde, la un moment dat, s-a constatat existenţa a şapte doze de vaccin în plus faţă de numărul de persoane vaccinate efectiv. Adeverinţele ar fi fost scoase de medicul din Cluj pentru români care locuiesc sau urmau să plece în străinătate.

Persoanele respective s-ar fi vaccinat cu prima doză, dar nu au mai venit la centru pentru a primi şi a doua doză. Medicul a scos adeverinţele ca şi cum persoanele ar fi fost vaccinate cu ambele doze, scrie adevarul.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza