Meciurile EURO 2020, de la București, se vor disputa cu spectatori! Câți fani vor putea intra pe Arena Națională

by Cezar Leizeriuc

Campionatul European 2020 se va disputa în România cu spectatori. MTS a emis un comunicat în care vine cu veşti foarte bune pentru fani.

Arena Naţională va fi deschisă la o capacitate de 25%, ce înseamnă un număr maxim permis de 13.000 spectatori. Dacă nu s-ar fi reglementat accesul, atunci ţara noastră ar fi riscat să piardă organizarea turneului final, UEFA impunând ţărilor gazdă să nu joace cu arenele goale.

”Ministerul Tineretului şi Sportului marchează Ziua internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace printr-o veste îndelung aşteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defăşura cu spectatori în tribune”.

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul ultimei şedinţe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislaţia necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfăşura cu prezenţa în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfăşoare cu spectatori, într-un regim controlat şi sigur din punct de vedere al sănătăţii fanilor.

În luna iunie, “Arena Națională” va fi gazda a patru meciuri de la EURO 2020, turneul final care ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord de la ora 18:00. 

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporţie de 25% din capacitatea Arenei Naţionale. Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

  1. Fiecare spectator va fi testat şi/sau verificat în ziua meciului.
  2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la Bucureşti, pe care îl susţine şi la care contribuie financiar.
  3. Suporterii străini care şi-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceştia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public şi de importanţă naţională” prin HG 1093/2013” , se arată în comunicatul emis de oficiali.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza