Măsuri împotriva virusului ucigaș. România suspendă toate zborurile dinspre și către Italia

by admin

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis să suspende zborurile dinspre și către Italia în perioada 9-23 martie, a anunțat duminică noapte ministrul de Interne Marcel Vela, după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Victor Costache, și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode,. Măsura intră în vigoare luni de la ora 12:00.

Până luni dimineață, bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunsese în România la 15.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Iran și Coreea de Sud vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Anterior, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă decisese supendarea evenimentelor cu peste 1.000 de participanți.

Luni autoritățile vor decide dacă vor suspenda cursurile în școli. O nouă ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va avea loc la ora 16.00.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza