Măștile cu supapă nu protejează împotriva SARS-CoV-2, avertizează Ministerul Sănătății

by admin

Măștile cu supapă nu protejează împotriva noului coronavirus și nu oprește răspândirea lui, avertizează Ministerul Sănătății. Într-o postare pe rețelele de socializare, reprezentanții ministerului spun că acest model de măști este destinat lucrătorilor industriali, pentru a preveni respirația prafului și a particulelor, supapa închizându-se la inhalare. În schimb, supapa se deschide la expirare, ceea ce permite virusurilor să treacă în exterior. 

Reprezentanții Ministerului Sănătății mai susțin că organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști cu supapă să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Tipurile de măști recomandate de autoritățile române sunt:

  • măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
  • măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
  • măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioară a măștii;
  • măștile care se așează bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

Ministerul Sănătății indică și două linkuri către OMS, respectiv Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, care fac recomandări similare în privința măștilor cu supapă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza