Marș al bicicliștilor clujeni, de Ziua Pământului. Doritorii pot da și o tură prin satele din jurul Clujului

by admin

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizează sâmbătă, 22 aprilie 2023, cea de-a 157-a ediție lunară a Marșului Bicicliștilor Clujeni (MBC157), cu ocazia Zilei Pământului. Plecarea va avea loc la ora 10:00 din Piața Unirii.

Potrivit organizatorilor, la marș sunt bineveniți locuitorii zonei metropolitane clujene care au bicicletă în stare tehnică bună. Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

„Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficientă, la lipsa de continuitate, de la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, la cele neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier”, a transmis Radu Mititean, director executiv CCN.

Marșul va avea loc prin zona centrală și cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Tura are o lungime de circa 13 kilometri și diferență de nivel de numai circa 150 metri. 

Traseu propus: Piața Unirii – Bd. Eroilor – P-ța A. Iancu – Cl. Dorobanților – str. T.Mihaly – str. Între Lacuri – str. Oltului – str. Jiului – str. Dunării – Cl. Someșeni – str. Lucia Sturza Bulandra – str. 25 Oct. 1944 – str. Mareșal C-tin. Prezan – str. Detunata – al.Băișoara – al.Scărișoara – str. L.Rebreanu – al. Văleni – al.Rășinari – str. Albac – str. S. Albini – str. Madach Imre – str. Măcinului – str.Galaxiei – str. Al. Bohățiel – str. V.Pârvan – str.Predeal – str. Amos Frâncu – str. N.Iorga – str. Aviator Bădescu – str. A. Iancu – str. Universității – P-ta Unirii.

În continuare, de la ora 12:00, cu plecare tot din Piața Unirii, participanții la marș, dar și cei care nu au participat la acesta, sunt invitați la un alt eveniment biciclistic – o tură ghidată pe la Apahida, Câmpenești, Feiurdeni și Pădureni.

Traseul are o lungime de 50 km, cu 450 m urcare, pe drumuri asfaltate și pietruite. Tura este deschisă oricărei persoane interesate, în vârstă de cel puțin 14 ani (dat fiind că se desfășoară pe drumuri publice) care are bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere. Participanții trebuie să aibă apă, mâncare, pelerină, haine pentru vreme mai rece sau cu vânt și cele necesare în general unei excursii pe bicicleta de o zi, inclusiv o minimă trusă medicală și tehnică ce include petece, pompă și cameră de rezervă, iar cei sub 16 ani vor trebui să poarte cască. Ghidajul va fi asigurat de Clubul de Cicloturism „Napoca”. Tura este gratuită. 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza