Marile lanțuri comerciale îi linștesc pe români: nu se închid supermarketurile

by admin

O nouă știre falsă circulă în spațiul public din România: în perioada următoare marile lanțuri comerciale ar urma să își închidă magazinele din întreaga țară. Atât reprezentanții Ministerului de Interne, cât și cei ai Asociației Marilor Rețele Comerciale au dezmințit informația și spun că este vorba de o știre falsă.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la închiderea unor magazine ale rețelelor de comercializare a produselor alimentare, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) infirmă categoric astfel de informații mediatizate sub diferite forme.

Nu au avut loc și nici nu se desfășoară în prezent discuții oficiale sau neoficiale privind o sistare a activității unor lanțuri de magazine alimentare care activează în România”, se arată într-un comunicat de presă al AMRCR.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne face apel la cetățeni să nu mai răspândească pe rețelele de socializare sau pe alte canale informații care nu provin din surse oficiale. Comunicarea de informații false poate fi considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani, amintesc reprezentanții MAI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza