Marcel Boloș: Nu putem să trimitem pe oricine la negocieri pentru PNRR! Se negociază miliardele de euro ale României”

by Christian Suciu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a subliniat într-o intervenție pentru emisiunea ”Proiect de țară-România”, din cadrul postului Prima News, nevoia de oameni experimentați în cadrul echipei ce va merge la negocieri cu funcționarii europeni din cadrul Comisiei Europene pentru PNRR.

”I-am spus premierului că noi în echipa de negociere nu putem pune pe oricine,  în primul rând trebuie să ştie bine engleză, sunt multe înterpretări, să fie bine pregătii, să aibă strategia pregătită. Echipele de negociere nu sunt de joacă, ele sunt locomotive. I-am spus premierului că nu putem să trimitem pe orcine la aceste negocieri, trebuie să ştie ce negociază, negociază miliardele de euro ale României care apoi se transformă în investiţii, proiecte. Este foarte important ca echipele de negocitori să fie pregătite.” a declarat Ministrul Marcel Boloș.

Acesta a mai afirmat de asemenea că reforma pensiilor, prin ”celebrul jalon 215”, ridică, la nivelul Comisiei Europene, problema sustenabilității cheltuielilor generate de proiect.

” Va trebui să închidem aceste discuţii cu Banca Mondială, cu cheltuieli, a doua problemă este legată de contributivitate, este un lucru de notorietate, Comisia, aşa cum reiese din decizia de implementare, insistă pe contributivitate. Este de văzut ce măsuri pot fi luate. Sunt condiţii şi criterii de analiză destul de dure în ceea ce priveşte proiectul de lege privind pensiile speciale, sustenabilitate, contributivitate, trecerea la normalizate în privinţa calculului .” a declarat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru Prima News.

sursa: primanews.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 31/01/2023 - 16:35

Io as trimite echipa de negociatori formata din : Viorica Dancila (sefa de echipa), Carmen Dan (adjuncta), Marcel Ciolacu, Paul Stanescu si Gabi Oprea. Si rezerva il tinem pe dracnea.

Raspunde

Comenteaza