Maraton al vaccinării la Spitalul Militar Cluj, cu ocazia Zilei Armatei

by admin

Maraton al vaccinării cu ocazia Zilei Armatei Române. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, va organiza un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”. Evenimentul se va va desfășura în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19, inclusiv la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca

„În sprijinul efortului național privind combaterea COVID-19, în perioada 25 octombrie 2021, ora 08.00 – 26 octombrie, ora 20.00, în Centrul de vaccinare din ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca se organizează un maraton al vaccinării, cu program non-stop și fără a fi necesară o programare prealabilă. Vă așteptăm în număr cât mai mare la vaccinare, aceasta fiind cea sigură și mai rapidă metodă pentru a reveni la o viață normală!”, au transmis reprezentanții spitalului clujean.

“Singura contraindicație reală a vaccinării este șocul anafilactic. Alte boli pot eventual amâna vaccinarea. Ca reacții adverse, cea mai de temut este miocardita, dar din 8 milioane de doze administrate în România s-au înregistrat 5 cazuri, adică un risc extrem de mic, de 5 ori mai mic decât riscul de a face miocardita în timpul bolii COVID.

Există suficiente studii care arată efectul bun al vaccinului și asupra femeilor însărcinate. De asemenea, se recomandă vaccinarea și în timpul alăptării. Folosirea de peste 9 luni a vaccinurilor anti-COVID a dus la colectarea informațiilor care să arate siguranța în administrare și incontestabilul efect de protecție față de forme grave, spitalizare și deces” a declarat și colonelul medic Simona Costin, director medical și medic epidemiolog.

Procesul de vaccinare pentru persoanele deja planificate pentru aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor existente.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza