MApN va desfășura o nouă campanie de recrutare și selecție începând din 16 mai

by Christian Suciu

Ministerul Apărării Naționale va demara o nouă campanie de recrutare și selecție a rezerviștilor pentru Armata Română așadar persoanele care își doresc să efectueze serviciul militar în calitate de rezervist voluntar o vor putea face începând din data de 16 mai și până în 10 Iunie.

Conform unui comunicat publicat de minister vor fi disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal: ofițeri, maiștri militari, subofițeri,gradați și soldați. Cei care sunt interesați pot obține mai mute informații de le centrul militar zonal, județean sau sectorial cu privire la etapele procesului recrutării dar și unitățile sanitare unde va avea loc examinarea medicală și programul de instruire. În cazul celor fără pregătire militară aceștia vor primi consiliere cu privire la funcția pentru care îndeplinesc criteriile necesare. Pentru a putea fi recrutat este necesară completarea și trimiterea unei cereri de înscriere precum și prezentarea următoarelor documente:

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, eliberat de autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza