Maia Sandu, speranţa tinerilor basarabeni care studiază în Cluj

by Gustiuc Madalina

Tinerii au format cozi la secţiile de votare pentru a alege noul preşedinte al Republicii Moldova, inclusiv la Cluj. Pentru moment, speranţele lor au prins aripi după ce candidatul pro-european, Maia Sandu, a reuşit să intre în turul doi cu mai multe voturi decât Igor Dodon, un promotor al politicii pro-ruse.

Cristi este unul dintre cei care au mers să voteze chiar daca e la sute de km de casă. Cel mai mult îşi doreşte să aibă un președinte care să servească și reprezinte poporul în mod onest. “Comunitatea de basarabeni de la Cluj a fost foarte activă la aceste alegeri prezidențiale, chiar dacă un număr mare de studenți sunt acasă în Republica Moldova din cauza pandemiei și a facultății care se desfășoară online. Sunt plăcut surprins de rezultatele primului tur, atât de cele venite de acasă cât și de cele din Diaspora”, a spus Cristi.

Gheorghe este angajat la Cluj şi a ţinut neapărat să meargă la vot, alături de prietenii săi. Rezultatul scrutinului îi dă speranţe. “Am fost plăcut surprins de implicarea conaționalilor la Cluj. Din prima parte a zilei s-a stat frumos la rând cu respectarea măsurilor de siguranță. Îmi vine greu să mă pronunț, însă anticipez că se dorește o schimbare radicală. Citez vorba unui prieten “avem nevoie de cineva care s-ar mula și adapta la prezent, chiar dacă mai mult simbolic. Mai există o speranță că se poate diferit, însă depinde de puterea de negociere și impunere a candidaților în turul 2”, a menţionat acesta.

Conform ultimelor rezultate, Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, s-a clasat pe primul loc cu 36,16% din sufragii, urmată de candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, care a obținut 32,61% din voturi. Astfel, aceşti doi candidaţi merg în turul 2, care va avea loc pe 15 noiembrie

Te-ar putea interesa si

Comenteaza