Luni începe primul recensământ din România organizat online. Vezi cum te poți autorecenza

by admin

Autoritățile au anunțat că luni, 14 martie, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru recensământul populației și locuințelor. Recensământul din acest an vine cu două premiere pentru România: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:

  • persoana accesează Platforma de Autorecenzare și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
  • persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul,, Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora 00:00 din ziua de 1 decembrie 2021. Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.), scrie ziare.com.

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Recensământul din acest an este primul din România organizat integral în format digital, cu respectarea precauțilior sanitare impuse de pandemia COVID-19. Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza