Lucrările la Parcul Observator vor fi gata până la finalul anului

by Christian Suciu

Primarul Clujului Emil Boc a anunțat în cursul zilei de ieri că lucrările de la Parcul Observator din Cartierul Zorilor se vor încheia până la finalul anului. Noul parc din Cluj va avea atât spațiu de promenadă cât și piste de biciclete dar și locuri de joacă pentru copii și aparate de fitness.

” Am verificat astăzi lucrările la noul parc din cartierul Zorilor. În această perioadă se continuă montarea de gazon și se fac pregătiri pentru sezonul de plantări. Se lucrează în continuare la amenajarea terenului – terasamente, spații verzi, pavaj, pozat cabluri, instalații electrice etc. Obiectivul va fi finalizat până la finalul anului.

Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, prevede amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. Sunt amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.”, a transmis pe pagina sa oficială de Facebook edilul clujean.

Potrivit acestuia, investiția în amenajarea noului parc din Zorilor se ridică la 1,5 milioane de euro iar în urma finalizării acesta va întruni: o zonă cu fântâni pavimentale, un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, o zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah, o zonă de fitness, un sistem de iluminat cu LED prin telegestiune precum și zone de promenadă și piste pentru biciclete.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza