Lucrările de extindere și modernizare la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din cadrul SCJU Cluj, finalizate în proporție de 80%

by Christian Suciu

Lucrările de modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se află într-un stadiu de finalizare de 83%. Proiectul modernizării clinicii în valoare de 24 de milioane de lei primește finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

” Este o investiție unică  pentru sistemul medical clujean, și nu numai, la finalizarea căreia vom putea da în folosință cea mai mare și mai modernă Clinică de Psihiatrie Pediatrică din țară. Domeniul sanitar continuă să fie o prioritate a forului administrativ județean!”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform datelor comunicate de antreprenor, lucrările de rezistență și cele pentru relocarea utilităților au fost finalizate în procent de 100%, iar lucrările de arhitectură înregistrează un progres de 87%. Totodată, instalațiile interioare au fost realizate în proporție de 52%.

În această etapă se execută operațiuni pentru realizarea branșamentelor la utilități, montarea sistemului de siguranță anticădere pe fațade, montarea radiatoarelor și a ușilor interioare, precum și lucrări la instalațiile electrice și termice interioare.

De asemenea, printre obiectivele investiției se numără extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.730 mp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza