Lucrările de creștere a siguranței pcaienților la Spitalul de Pneumoftiziologie se află în stadiu avansat

by Christian Suciu

Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm alert.

” Prin intermediul acestei investiții din fonduri europene ne dorim să creștem siguranța și calitatea infrastructurii medicale, astfel încât aceasta să poată răspunde cu succes tuturor provocărilor. Domeniul sanitar este o prioritate a forului administrativ județean.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Stadiul fizic al lucrărilor efectuate la Spitalul de Pneumoftiziologie, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, este de 85%. Printre cele mai recente operațiuni finalizate, majoritatea la nivelul pavilionului 1, se numără noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică.

De asemenea, a fost instalat un nou sistem de apelare medicală în saloanele de cazare, toalete, camerele ATI și în posturile personalului medical destinate monitorizării pacienților, a fost amenajată platforma de susținere pentru grupul electrogen și a fost instalat acest echipament.

În valoare de peste 11,2 milioane de lei, proiectul european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza