LPF a publicat echipa sezonului regulat cu cei mai buni jucători din Liga 1! CFR-ul are 3 jucători pe listă

by Christian Suciu

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat pe site-ul oficial echipa ideală a sezonului regulat din Casa Liga 1. În articol se menţionează că pentru acest top „au fost luate în calcul cifrele statistice din dreptul tuturor fotbaliştilor cu peste 50 % dintre minute jucate, prezenţele în „Echipa etapei”, precum şi de câte ori au fost desemnaţi „Jucătorul meciului” de către deţinătorii drepturilor tv”.

CFR Cluj are 3 fotbalişti plus antrenorul Dan Petrescu, şi ar mai fi Iasmin Latovlevici, care însă are mult mai multe jocuri în tricoul lui FC Argeş. 

„ PORTAR

Otto Hindrich (CFR Cluj / 19 ani / 15 jocuri) – A profitat din plin de încrederea primtită din partea antrenorului. Pe durata acestui sezon regular, clujenii au stabilit cea mai lungă serie fără gol primit din istoria campionatului, 869 de minute, dintre care 689 au fost cu tânărul Hindrich în poartă. 

FUNDAŞI

Christopher Braun (FC Botoşani / 30 de ani / 29 jocuri) – A acoperit excelent banda dreaptă, de unde a oferit cinci pase decisive, fiind cel mai bun fundaş dreapta la acest capitol. 

Andrei Burcă (CFR Cluj / 28 de ani / 21 jocuri) – Pe lângă siguranţa pe care o dă echipei prezenţa sa pe teren, liderul celei mai bune defensive din campionat şi-a trecut în cont şi două goluri, ambele decisive. 

Ionuţ Larie (Farul / 35 de ani / 30 jocuri) – Revenit acasă, şi-a condus echipa spre play-off din postura de căpitan. Este singurul jucător de câmp integralist. De asemenea, este fotbalistul cu cele mai multe dueluri câştigate (333) şi cele mai multe deposedări reuşite (95). 

Iasmin Latovlevici (CFR – 5 jocuri, FC Argeş – 18 jocuri / 35 de ani) – Achiziţionarea experimentatului fundaş stânga poate fi considerată mutarea care a făcut diferenţa în lupta pentru play-off. A marcat de două ori pe durata întregului sezon, a oferit cinci pase decisive şi a fost de cinci ori desemnat “Jucătorul meciului”. 

MIJLOCAŞI

Ciprian Deac (CFR Cluj / 36 de ani / 29 jocuri – FOTO) – Cuvintele sunt prea puţine pentru a defini profesionalismul de care dă dovadă decarul clujenilor! Statistic, “locomotiva CFR-ului” a marcat de opt ori, a pasat decisiv de şapte ori şi a prins de opt ori “Echipa etapei”. 

Malcom Edjouma (FC Botoşani – 22 jocuri, FCSB – 5 jocuri / 25 de ani) – Pe durata sezonului regulat, Edjouma a înscris de cinci ori, a oferit patru pase decisive, a prins de şapte ori “Echipa etapei”, a fost de cinci ori desemnat “Jucătorul meciului”, iar în monitorizările InStat este mijlocaşul central defensiv cu cel mai bun index (243). 

Vadim Raţă (FC Voluntari / 28 de ani / 29 jocuri) – Se află în cea mai bună perioadă din carieră. Folosit de Liviu Ciobotariu pe un post mai ofesnsiv, a contribuit cu şapte goluri şi patru pase decisive la parcursul lăudabil reuşit de FC Voluntari. 

Florin Tănase (FCSB / 27 de ani / 24 jocuri) – Căpitanul roş-albaştrilor este jucătorul cu cel mai mare index Instat din primele 30 de runde – 252. A înscris de 11 ori şi a oferit patru pase decisive. 

ATACANŢI

Jefté Betancor (Farul / 28 de ani / 28 jocuri) – Vârful Farului şi-a făcut din plin datoria! A înscris de 15 ori, fiind lider detaşat în clasamentul golgheterilor. 

Andrei Ivan (Universitatea Craiova / 25 de ani / 23 jocuri) – 11 goluri marcate, şase pase decisive, un penalty scos şi transformat de un alt coleg şi de şapte ori desemnat “Jucătorul meciului”. Indiscutabil, fotbalistul numărul 1 din lotul Universităţii. 

ANTRENOR

Dan Petrescu (CFR Cluj / 54 de ani) – Cu el pe bancă, gruparea clujeană a făcut un sezon regultr unic de când s-a trecut la actualul sistem competitional! Mai mult, actuala CFR este singura echipă din ultimii 23 de ani care a scos cel puţin 76 de puncte în primele 30 de etape dintr-un campionat, precedenta astfel de performanţă fiind realizată de Rapidul lui Mircea Lucescu din sezonul 1998-1999 (77 puncte).”

sursa:looksport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza