Localuri din Cluj amendate de polițiști pentru că serveau clienți în interior

by admin

Două localuri din Cluj-Napoca au fost amendate de polițiști, după ce au încălcat regulile privind prevenirea răspândirii COVID-19 și au servit clienți în interior. Unul dintre localurile sancționate este restaurantul Shanghai de pe Calea Turzii, în timp ce al doilea este restaurantul ROD. Controalele au fost făcute în cadrul unei acțiuni de amploare privind respectarea măsurilor antipandemie.

Cu această ocazie,  poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Cluj-Napoca au identificat un operator economic care nu respecta măsura suspendării activității în spaţiul închis, acesta desfăşurându-şi activitatea într-un spaţiu format din acoperiș și patru pereți (trei pereţi tip prelată şi un perete din sticlă), contrar prevederilor legale. În interior se aflau aproximativ 60 de persoane.

Operatorul economic a primit o amendă contravențională de 5.000 de lei, în conformitate cu Legea 55/2020. Reprezentanţilor localului li s-a solicitat demontarea a trei pereţi pentru a-și putea continua activitatea în mod legal, aceştia conformându-se.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au identificat un alt operator economic care nu respecta măsura suspendării activităţii, desfășurându-și activitatea în spațiu închis, spațiu format din acoperiș și patru pereți din prelată. La sosirea poliţiştilor, în interiorul localului se aflau aproximativ 20 de persoane.

Astfel, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu Legea 55/2020, cu o amendă în valoare de 2.000 de lei. Fiindu-le solicitată demontarea a trei pereți pentru a-și putea continua activitatea în mod legal, reprezentanții localului s-au conformat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza