Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a murit după ce avionul său s-a prăbușit în apropiere de Moscova

by Christian Suciu

Evgheni Prigojin alături de principalii conducători ai grupării paramilitare Wagner au fost confirmați ca decedați de către autoritățile rusești după ce avionul militar în care aceștia se aflau s-a prăbușit în regiunea Tver, din apropierea Moscovei.

Alţi nouă oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi mâna dreaptă a lui Prigojin, Dmitri Utkin, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia, citată de agenţia TASS.

Cauza prăbuşirii nu a fost anunţată, însă mai multe canale de Telegram ale blogerrilor militari ruşi susţin că aeronava în care se afla Prigojin ar fi fost doborâtă de sistemele antiaeriene ale armatei ruse după ce au văzut urme de gloanţe în resturile avionului prăbuşit

Trupurile tuturor pasagerilora flați la bordul avionului prăbuşit au fost recuperate, iar operaţiunea de căutare a fost finalizată, a anunţat agenţia de presă Interfax, citată de BBC.

În urma incidentului, reprezentanții grupării Wagner au transmis un mesaj pe o pagină de telegram asociată acestora că moartea liderului lor a venit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei.

”Evgheni Viktorovici Prigojin, șeful Grupării Wagner, erou al Rusiei, un adevărat patriot, a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar și în Iad el va fi cel mai bun!” se arată în mesajul distribuit de reprezentanții Wagner.

Prigojin s-a aflat în fruntea rebeliunii organizate în urmă cu 2 luni de mercenarii Wagner împotriva liderului de la Kremlin , Vladimir Putin.

sursa: primanews.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza