La Cluj, triajul pacienților se va face în containere de locuit, mobilate și încălzite

by admin

O dată cu venirea sezonului rece, corturile amplasate în curtea spitalelor pentru triajul pacienților vor fi înlocuite cu 40 de containere de locuit, încălzite și mobilate. Decizia a fost luată de Prefectura județului Cluj, iar primele containere au ajuns deja în județ.

„Având în vedere că urmează sezonul rece, iar triajul pacienților se face în corturi la majoritatea spitalelor din județ, cu sprijinul ISU Cluj și DSP Cluj, s-a făcut o evaluare și s-a concluzionat că cea mai bună variantă sunt containerele de locuit, care pot fi conectate la energie electrică și încălzite. Necesarul este de aproximativ 40 de containere de locuit pentru întregul județ.

A fost finalizată procedura de obținere a containerelor, cu sprijinul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Județul Cluj, iar în urma aprobării în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, containerele au fost solicitate CNSU și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, se arată într-o postare de pe pagina Instituției Prefectului Cluj.

Primele opt containere ajunse la Cluj vor fi repartizate astfel: 3 la Unitatea de Primiri Urgență Cluj-Napoca, 3 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și 2 la Secția Clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

De asemenea, instituțiile implicate în acest demers se vor asigura că aceste containere pot fi în scurt timp instalate și utilizate în condiții optime.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ovidiu 07/10/2020 - 18:08

Credeam ca au fost cumparate de primarie, dar…

Raspunde

Comenteaza