Klaus Iohannis: ”Nu intenționez să promovez instituirea carantinei după alegerile din 6 decembrie”

by Cristina Mihaila

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferință de presă că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a evoluţiei infecţiilor cu noul coronavirus, în contextul carantinării zonale. Cu toate acestea, cere precauție și respectarea măsurilor de siguranță.

“Am analizat cu precădere măsurile privind carantina zonală şi în acest sens am solicitat INSP o analiză privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate. Datele furnizate relevă, în primul rând, că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a evoluţiei infecţiilor, acest lucru se reflectă în numărul cazurilor săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a gradului de pozitivare”, a spus şeful statului.

În plus, președintele Iohannis a vrut să pună punct speculațiilor conform cărora, după alegeri, vor fi impuse restricții mult mai dure și chiar carantina totală.

“Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a declarat Iohannis.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza