Judecătorul Cristi Dănileț a câștigat cel de-al treilea proces cu CSM și se va întoarce în magistratură

by Christian Suciu

Judecătorul clujean Cristi Dănileț a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că a câștigat și cel de-al treilea dosar privind excluderea din magistratură. Instanța a stabilit în procesul cu CSM că judecătorul nu merita excluderea ci doar o reducere a salariului.

”Am fost suspendat din funcție din data de 13 decembrie 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția pentru revenirea a mea în magistratură e definitivă. Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!” a transmis Cristi Dănileț după câștigarea procesului.

Acesta a fost sancționat cu excluderea sa în urmă cu un an deoarece ar fi fost implicat în activitatea unor organizații non-guvernamentale ce au distribuit comunicate critice la adresa guvernului iar magistraților le este interzis să facă politică. Ca urmare a deciziei ICCJ, judecătorului ar urma să-i fie restituite toate salariile restante de la data suspendării în funcție ce ar cumula 60 de mii de euro.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza