Jucătorii CFR-ului au fost integraliști în meciurile amicale ale Selecționatei României cu Slovenia și Republica Moldova

by Christian Suciu

Jucătorii CFR-ului Cristian Manea și Andrei Burcă au avut prestații bune în ambele partide amicale disputate de echipa națională de Fotbal a României împotriva reprezentativelor similare ale Sloveniei și Republicii Moldova. Totodată, tânărul mijlocaș al Campioanei, Claudiu Petrila a debutat la prima reprezentativă a României în meciul de pe Cluj Arena cu Slovenia. Tricolorii au arătat atitudine în meciul pierdut cu 2-1 în fața Sloveniei însă au câștigat cu 5-0 în fața Republicii Moldova.

La finalul acțiunii, selecționerul Edward Iordănescu s-a arătat mulțumit de evoluția jucătorilor în aceste meciuri amicale, în special în ciuda faptului că mulți dintre jucătorii convocați au fost unii tineri sau chiar debutanți la echipa națională.

”Cred că per total a fost o acţiune reuşită. Am făcut trei reprize bune din patru. Avem 9 jucători tineri, media de vârstă este de 23 de ani, cred că este cea mai tânără echipă din istorie. Echipa a avut un joc bun, tonus, a reacţionat bine. Regret că ne-a lipsit un pic de atenţie să reuşim un rezultat bun şi cu Slovenia. Fotbalul românesc are potenţial şi viitor. Pentru debutanţi, asta îi obligă să construim o echipă puternică, să meargă la Europene.” a transmis Selecționerul Naționalei în urma partidei de la Chișinău pentru Pro Arena.

Internaționalul român Alex Cicâldău a transmis într-o notă similară că prevede un viitor promițător pentru echipa națională a României.

”Eu cred că e un nou început. A fost doar un meci, până la urmă, dar ştim că anul viitor încep lucrurile serioase şi trebuie să venim pregătiţi la maximum la fiecare selecţie. Noi suntem foarte încrezători în tot ceea ce înseamnă acest grup creat, arătăm bine de la selecţie la selecţie, e şansa noastră şi vom da totul pentru calificare.” a declarat jucătorul lui Al Ittihad după disputa de pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza