Israelul a atacat cu drone o bază militară iraniană! Acțiunea vine ca răspuns pentru operațiunea aeriană de amploare inițiată de Iran în urmă cu o săptămână

by Christian Suciu

Israelul a bombardat cu drone o bază aeriană iraniană situată în orașul Isfahan, aflat în apropiere de granița cu Irak. Potrivit ABC News, lovitura Israelului este o ripostă la adresa atacului cu drone și rachete asupra teritoriului său de la sfârșitul săptămânii trecute.

Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineața “explozii puternice” în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele. Ulterior, au fost anunțate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că “nu au fost atacuri cu rachete până în prezent”. Agenția oficială Irna a anunțat că autoritățile iraninene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii în această dimineață. Totodată, zborurile comerciale au fost suspendate către și dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit Agerpres.

Analizele experților susțin că atacul nu a fost menit să producă victime ci reprezintă un răspuns de mici dimensiuni din partea Israelului, astfel încât acesta să nu conducă spre escaladarea conflictului. În urma atacului, Iranul a promis un răspuns imediat, dureros și la scară largă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza