Investiții de peste un miliard de euro în imobiliare în România anului trecut. Clujul a atras 20% din total

by admin

Volumul investiţiilor imobiliare din România a depăşit borna de un miliard de euro în 2019, cu 7% mai mare faţă de nivelul înregistrat în 2018, arată o cercetare a companiei de consultanţă imobiliară CBRE România.

Volumul atins anul trecu – aproximativ 1,06 miliarde de euro – marchează totodată un record al ultimilor cinci ani din punct de vedere al tranzacţiilor de investiţii pe piaţa imobiliară românească.

“2019 a fost anul oraşelor regionale pentru tranzacţiile cu clădiri de birouri, Cluj-Napoca atrăgând investiţii de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzacţionat la nivelul ţării, însă Bucureştiul a rămas lider, cu 64% din totalul tranzacţiilor. Clădirile de birouri au fost principalele produse tranzacţionate, reprezentând aproape 75% din totalul tranzacţiilor la nivel naţional. Apetitul pentru clădirile de birouri din Capitală rămâne în continuare ridicat şi sunt multiple oportunităţi, atât în zonele consacrate, precum CBD (Central Business District) şi nordul Bucureştiului, precum şi în zonele dinamice, aflate în continuare în plin proces de dezvoltare, precum vestul oraşului”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România, citat de Agerpres.

Din punct de vedere al profilului cumpărătorilor, investitorii israelienii ocupă primul loc prin tranzacţia record de la finalul anului 2019, cu 36% din volumul tranzacţionat, urmaţi de investitorii români (26%) şi de fondurile sud-africane cu 17%.

CBRE Group, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza