Investiție de 7 milioane de lei pentru transportul elevilor din mediul rural! Aceștia se vor deplasa la școală folosind autobuze electrice

by Christian Suciu

Elevii clujeni din mediul rural vor beneficia de curse școlare cu autobuze electrice după cum prevede un proiect al Consiliului Județean Cluj. Investiția în noile mijloace de transport în comun ale elevilor clujeni se ridică la 7 milioane de euro și ar urma să primească finanțare prin PNRR.

Proiectul prevede asigurarea acestui mijloc de transport în comun pentru elevii din 34 de UAT-uri clujene: Chiuiești, Sînpaul, Cămărașu, Poieni, Cășeiu, Mărișel, Iara, Beliș, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Așchileu, Negreni, Mănăstireni, Rîșca, Aluniș, Vad, Mociu, Căianu, Băișoara, Ciurila, Luna, Ciucea, Sic, Aghireșu, Chinteni, Izvoru Crișului, Cojocna, Tureni, Iclod, Frata, Geaca, Mihai Viteazu, Săcuieu, Moldovenești.

Principalul obiectiv al proiectului este asigurarea mijloacelor de transport în comun pentru elevii aflați în localitățile izolate.

”Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător”, se arata în documentația proiectului.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 36 de milioane de lei dintre care aproximativ 30 de milioane de euro reprezintă cheltuielile eligibile, asigurate prin PNRR. Durata de implementare a proiectului este prevăzută între iulie 2023 și decembrie 2024.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza