Intervenții în lanț pentru pompierii clujeni! 143 de intervenții în ultimele 24 de ore

by Christian Suciu

În cursul zilei de luni, 8 iulie, pompierii militari au gestionat 1.889 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (418), precum și în județele Mureș (154) și Cluj (143).

Acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor derulate de salvatori. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au oferit ajutor de specialitate pentru cele 1.504 persoane aflate în dificultate.

În același timp, reprezentanții IGSU au intervenit în 38 de cazuri pentru salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile, în 166 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce echipajele de descarcerare au acționat în situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme implicate în accidente rutiere.

La nivel național, aceștia au stins 187 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării ,dintre care 139  au fost înregistrate la arderi de vegetație, miriști sau litieră, suprafața de teren afectată fiind de peste 300 ha.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza