Infractori la 16 ani. Mai mulți adolescenți sunt cercetați pentru furt calificat și evadare

by admin

Mai mulți adolescenți din Florești sunt cercetați de polițiști pentru furt, furt calificat și evadare. Unul dintre tineri are 16 ani și este bănuit că a fugit din arestul la domiciliu pentru a dat mai multe lovituri.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 23/24 septembrie a.c., deși se afla sub măsura privativă de libertate a arestului la domiciliu, dispusă în cauză similară aflată în cercetare, a părăsit locul de deținere, deplasându-se pe o stradă din localitatea Florești, unde, prin dislocarea sistemului de închidere al unui garaj, ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras diverse unelte electrice și articole de pescuit.

Ulterior, la data de 26 septembrie a.c., în intervalul orar 15:00-15:30, acesta ar fi pătruns într-un imobil situat în aceeași localitate, de unde ar fi sustras un telefon mobil, o tabletă, dar și 250 de lei. Odată cu depistarea acestuia, polițiștii au recuperat în proporție de 95% și prejudiciul cauzat prin sustragerea bunurilor, evaluat la peste 4.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Alți doi tineri, de 14 și 16 ani, bănuiți, de asemenea, de comiterea infracțiunilor de furt calificat și evadare (evadarea în cazul tânărului de 16 ani), au fost identificați și depistați de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești la data de 27 septembrie.

„În urma investigațiilor demarate și a probatoriului administrat s-a stabilit faptul că cei în cauză, în noaptea de 23/24 septembrie ar fi sustras din scara unui imobil situat în Florești, 6 țevi de cupru, o motocositoare și accesoriile acesteia, dar și un covor.

De asemenea, sunt bănuiți că în aceeași perioadă ar fi pătruns în curtea unui imobil situat pe strada Avram Iancu, iar dintr-o anexă ar fi sustras un polizor unghiular, o mașină de înfiletat, un ciocan rotopercutor și o rolă de cablu electric. În total, bunurile sustrase din cele două locații au cauzat un prejudiciu de circa 9.500 de lei. Investigațiile polițiștilor au condus la recuperarea a 90% din bunuri”, mai arată polițiștii clujeni.

În cazul celor doi tineri de 16 ani arestați la domiciliu în cauze penale reținute anterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca va sesiza instanța în vederea înlocuirii măsurii preventive.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza