Incidența COVID-19 în Cluj-Napoca se apropie de pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. Când scăpăm de restricții în timpul săptămânii?

by admin

Rata de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă la Cluj-Napoca. Potrivit datelor făcute publice de Direcția de Sănătate Publică Cluj, rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori este astăzi de 7,07 în municipiul Cluj-Napoca. Cu toate acestea, restricțiile rămân în vigoare cel puțin pentru următoarele zile.

Potrivit prefectului județului Cluj, Tasnadi Szilard, pentru ridicarea restricțiilor este nevoie de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. „Va trebui o hotărâre a CJSU. În orice caz, așa cum prevede și Hotărârea de Guvern, vom putea trece la restricții de weekend doar în situația în care rata va fi de 7 cazuri la mia de locuitori sau mai mică”, a declarat prefectul Clujului.

Astfel, cel puțin pentru următoarele zile, magazinele vor putea funcționa doar până la ora 18:00, iar circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20:00. Oamenii vor putea ieși după această oră doar pentru motive temeinice, cum ar fi deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. 

Dacă rata de infectare va scădea sub pragul de 7 cazuri la mia de locuitori, aceste restricții vor fi aplicate doar vinerea, sâmbăta și duminica. 

Rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori pe localitati (UAT) la data de 12.04.2021 pentru perioada 26.03.2021- 8.04.2021

Te-ar putea interesa si

Comenteaza