A început sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Calendarul probelor

by admin

Luni a început a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Candidații susțin, încep cu ora 9:00, prima probă, cea scrisă la limba și literatura română. Subiectele, de dificultate medie, au aceeași structură și sunt similare cu cele din prima sesiune a bacalaureatului, desfășurată în iunie-iulie.

La sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris aproape 39.000 de absolvenți de liceu, majoritatea din promoția 2020-2021. 

„Aproape 39.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de bacalaureat 2021, începând de luni, 16 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidaţi provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidaţi din promoţiile anterioare”, a anunțat Ministerul Educaţiei.

În această săptămână vor avea loc și restul probelor scrise, după următorul calendar:

  • 17 august 2021, proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2021, proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 202, limba și literatura maternă – proba scrisă

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, cu respectarea GDPR-ului, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza