Începând din 1 iunie, deșeurile din Florești vor fi ridicate de un nou operator de salubritate

by admin

După mai multe runde de licitații, comuna Florești a reușit să semneze un contract cu noul operator de salubritate, începând din 1 iunie. Este vorba de asocierea AVE Bihor și RDE Harghita. Noul operator va ridica containerele pentru asigurarea serviciului de salubritate cu ajutorul unor autospeciale și autoutilaje.

„După cinci runde de licitații, la patru din ele neprezentându-se nimeni sau ofertele fiind neconforme, în sfârșit, UAT Florești are un nou operator privind colectarea și transportul deșeurilor. Este vorba de asocierea AVE Bihor și RDE Harghita, prezentarea acesteia și a planurilor de viitor având loc în cadrul unei conferințe online de presă. Începând de luni, 1 iunie, deșeurile din Florești sunt ridicate de operatorul menționat, care intră pe teren zilnic, cu 12 autospeciale, plus autoutilaje speciale care vor ridica containerele pentru deșeurile de moloz”, a postat primarul Horia Șulea, pe o rețea de socializare.

Primarul a atras atenția asupra faptului că în momentul de față există datorii de 1 milion de euro, bani pe care primăria încă nu i-a încasat de la floreșteni. Cei care nu și-au achitat aceste taxe vor primi somații.

„Trebuie să conștientizăm faptul că este vorba de o colaborare tripartită: administrație – operator – oameni. În prezent sunt datorii la taxa de salubritate de 5 milioane de lei, bani pe care Primăria Florești nu i-a încasat de la populație, adică aproape 10% din veniturile atrase la bugetul local. Nu am vrut să acționez dur până acum, dar cei de la executări silite vor trimite somații celor care nu au plătit, iar apoi sumele vor fi recuperate. Nu pot accepta ca 10% din bugetul comunei să fie folosit pentru a compensa taxa neplătită. 5 milioane de lei reprezintă un milion de euro, bani cu care putem face multe în comună”.

Șulea a precizat că se va pune accentul pe colectare selectivă: „Ne vom axa pe infrastructură, organizare și conștientizarea cetățenilor. În două luni operatorul va presta serviciul la cote maxime și se va ajunge la 16 utilaje zilnice, plus cele speciale. Se vor pune la punct 2 puncte de colectare deșeuri rezultate din demolări și amenajări interioare. Floreștenii vor putea depozita gratuit acolo deșeurile mari. Va exista și un serviciu de ridicare contra cost de la punctul gospodăresc. Taxa pentru populație nu va depăși 12 lei pe lună, iar plata se va face în continuare la primărie”, a încheiat primarul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza