Încă un spital din Cluj se pregătește să trateze pacienți cu COVID-19

by admin

Un spital din Cluj se pregătește să trateze pacienți cu COVID-19, în cazul în care alte clinici din oraș nu vor mai putea face față. Este vorba de Spitalul de Recuperare, care ar urma să intre în linia a treia în tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„Spitalul de Recuperare se pregătește în acest moment pentru a intra în linia a treia, după ce capacitatea de la Pneumoftiziologie va fi atinsă. Se vor face schimbări în Planul Integrat de Măsuri de Reorganizare a Asistenței Medicale în condițiile epidemiei COVID-19 aprobat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de evoluția situației și de modul de pregătire a spitalelor. E un plan adaptabil. Faptul că în acel plan anumite spitale erau trecute într-o ordine nu este neapărat cel mai relevant. Evoluția situației poate schimba asta în orice moment. Toate spitalele trebuie să fie pregătite”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

Oficialul a precizat și faptul că autoritățile continuă demersurile de a prelua Spitalul Polaris din Suceag, care ar urma să devină centru de tratare a pacienților cu COVID-19.

”Propunerea referitoare la Spitalul Polaris a venit de la grupul tehnic de lucru format din 31 de specialiști în domeniu, ea a fost inclusă în Planul Integrat de Măsuri de Reorganizare a Asistenței Medicale în condițiile epidemiei COVID-19, sub rezerva finalizării demersurilor legale. Este o clădire nouă, cu circuite funcționale și adaptabile, izolată și cu capacitate mare de peste 180 paturi, urmând a se prelua acolo cazurile ușoare de pacienți COVID. Ideea a fost agreată și de Ministerul Sănătății în cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții DSP. Spitalul Polaris și-a manifestat intenția la acel moment de a pune la dispoziție clădirea cu titlu gratuit, urmând a fi preluate costurile de funcționare și administrare. În prezent aceste demersuri și discuții referitoare la o posibilă preluare se realizează de către CJ Cluj”, a explicat Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza