Încă un caz de coronavirus confirmat în România. Bilanțul a ajuns la 48 de îmbolnăviri

by admin

Crește bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirusul COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi dimineața că, în România, au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați, cu unul mai mult decât la sfârșitul zilei de miercuri. Dintre cei 48 de pacienți, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

De asemenea, cetățenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate și să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale. Deja au fost întocmite două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal. În plus, au fost înregistrate alte 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și 

La nivel european, până miercuri au fost raportate 17.430  de cazuri de COVID-19 în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza