Încă o comună din județ trece în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de îmbolnăviri cu COVID-19

by admin

Încă o comună din județul Cluj trece în scenariul roșu, după ce rata medie de infectări cu COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis vineri intrarea în scenariul 3 a comunei Mica, unde rata de infectare a ajuns la 3,55 cazuri la 1.000 de locuitori.

Aici se vor aplica toate măsurile deja luate în cazul celorlalte localități aflate în scenariul roșu. Astfel, se vor închide cele două unități de învățământ din comună (Școala Gimnazială din Nireș și Școala Primară din Sâmărghita), iar elevii vor învăța exclusiv online. De asemenea, a fost suspendată activitatea la interior a barurilor și localurilor, precum și a sălilor de jocuri de noroc. 

O dată cu intrarea în scenariul 3, masca de protecție a devenit obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani, în toate spațiile publice din comună.

Mica este cea de a 13-a localitate din județul Cluj unde rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Pe listă se mai află municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Câmpia Turzii, dar și o serie de comune precum Florești, Feleacu, Săvădisla, Sic sau Tritenii de Jos.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza