În Turda, primăria a dispus dezinfectarea icoanelor din biserici

by admin

Primăria Turda ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Municipalitatea a decis închiderea teatrului național din localitatea, limitarea accesului vizitatorilor în Salina Turda ori închiderea creșelor din subordine. De asemenea, autoritățile au dispus dezinfectarea icoanelor și a mobilierului din biserici.

„Marţi a avut loc şedinţa Comitetului de Urgenţă iar la nivelul municipiului Turda s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, s-a decis închiderea Teatrului Naţional Aureliu Manea până la finalul lunii, iar actorii şi regizorii vor participa doar la repetiţii, închiderea creşelor, limitarea accesului vizitatorilor la Salina Turda astfel încât să nu depăşească 200 de persoane aflate simultan în mină. S-a mai dispus dezinfectarea icoanelor de cult şi a mobilierului existent din lăcaşurile de cult, cu care ar putea intra în contact cetăţenii sau dezinfectarea mijloacelor de transport în comun zilnic”, se arată în comunicatul emis de Primăria Turda.

O altă măsură prevede reducerea activității centrului de zi pentru vârstnici și dotarea cu dezinfectanți a direcțiilor primăriei și a tuturor societăților comerciale municipale, în special cele care au relații cu publicul.

„S-a mai decis înlocuirea hranei calde cu hrană rece către beneficiarii cantinei sociale din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi au fost pregătite spaţiile necesare pentru carantină eventualelor persoane care s-au reîntors din zonele epidemice sau care au venit în contact cu persoanele bolnave. Aceste spaţii se află în clădirea internatului unui colegiu în care în momentul de faţă nu există persoane. De asemenea, au fost amenajate 3 spaţii speciale în Spitalul Municipal Turda, pentru carantinarea persoanelor depistate pozitiv cu COVID – 19”, se mai arată în comunicatul municipalității.

De asemenea, autoritățile fac apel la persoanele vârstnice să rămână în această perioadă la domiciliu şi să evite deplasările de orice fel.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza