Imagini de pe șantierul Autostrăzii Sebeș- Turda. Lucrările ar urma să fie finalizate în acest an

by admin

Lucrările pe șantierul autostrăzii Sebeș- Turda s-au intensificat în ultima perioadă. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prezentat imagini de pe șantierele loturilor 1 și 2, singurele care nu au fost încă deschise circulației.

Pe Lotul 1, cu o lungime de 17 kilometru, s-a început mutarea stâlpilor de înaltă tensiune care blocau unul dintre nodurile rutiere. Din această cauză constructorul nu a putut finaliza pasajul peste calea ferată și nodul rutier din Alba-Iulia Nord, unul dintre cele mai dificile puncte ale proiectului. Mutarea stâlpilor ar urma să fie finalizată în această lună.

Tot în zona Alba-Iulia Nord a fost aproape finalizată breteaua care face legătura cu sensul giratoriu deja existent. Breteaua a fost deja conectată la acesta și a fost turnat primul strat de asfalt.

Loturile 1 și 2 ar urma să fie finalizate și deschise circulației în acest an, în luna noiembrie. Loturile 3 și 4, între Turda și Aiud, au fost date în circulație în 2018. Costul total al A10 se ridică la 420 de milioane de euro: 85% din sumă este din fonduri europene, iar restul de 15% de la bugetul de stat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza