Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, în procesiune pe străzile din Cluj și Bistrița

by admin

După modelul altor eparhii din țară, Arhiepiscopia Clujului a anunțat că va organiza o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula. Vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, icoana va fi scoasă în procesiune pe străzile din Cluj-Napoca și din Bistrița.

„Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru ușurarea suferințelor fraților noștri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, 24 aprilie 2020, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului.

Icoana va fi purtată într-o mașină, în spațiul deschis din spate. În Cluj-Napoca procesiunea va avea loc între orele 10 și 12, iar în Bistrița între orele 15 și 17. Mașina cu Icoana făcătoare de minuni va circula, fără oprire, în zona spitalelor și a principalelor biserici din cele două orașe.

„Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toți de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor și ale preoților pentru tot sufletul creștinesc cel necăjit și întristat și mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credință și întărire în nădejde”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Clujului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza