Hub-ul educațional prinde contur! Start pentru lucrările la Școala Gimnazială din Borhanci

by Christian Suciu

Lucrările la proiectul hub-ului educațional din cartierul Borhanci au început oficial astăzi, în data de 3 iunie, odată cu demararea construcției Școlii Gimnaziale Borhanci. Instituția de învățământ ce va beneficia de 27 de săli de clasă și 3 laboratoare face parte dintr-un proiect complex ce prevede înființarea unui hub educațional și de sănătate și un complex sportiv în cartierul Borhanci.

” În urmă cu o săptămână se deschideau lucrările la liceul din Borhanci, acum ne aflăm pe locaţia unde se construiește școala gimnazială. Școala are 2 demisoluri şi 2 etaje. Are un teren de sport în exterior şi o sală de sport la demisol. Capacitatea acestei școli este de 675 de elevi în 27 de clase şi în 3 laboratoare. Şi şcoala gimnazială are o sală de sport la demisol.

Liceul are de asemenea o sală de sport. Structura este demisol 1, demisol 2, parter, etaj 1 şi etaj 2. Școala aceasta îndeplinește toate criteriile unei clădiri verzi europene de ultimă generație. Şcoala are panouri fotovoltaice şi vor asigura necesarul de energie în proporţie de 80% pentru ceea ce înseamnă funcţionarea şcolii.”, a declarat primarul Emil Boc la debutul lucrărilor pentru proiect.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza