Guvernul reglementează munca prestatorilor casnici

by Christian Suciu

Potrivit legii 111/2022 aprobate de către Guvernul României a fost reglementată modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice precum și modul prin care acestea pot fi utilizate sau preschimbate în contravaloarea acestora. Conform legii, tichetul va conține rubrici speciale cu informațiii despre identificarea beneficarului și a prestatorului casnic dar și date despre perioada valabilității și elemente de siguranță.

Acestea pot fi preschimbate în bani de prestatorul casnic la sediul fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene și a municipiului București, la sediul unităților furnizorilor de serviciu universal precum și în contul bancar de pe platforma electronică al prestatorului de serviciu.

Ministerul Muncii si Solidarității Sociale va achiziționa serviciile de dezvoltare a Platformei electronice de evidență a desfășurării activităților casnice, iar pana la 31 decembrie 2023 aceasta va fi operatională, facilitând astfel relațiile între utilizatorii tichetelor de activități casnice, precum si intre aceștia și agențiile pentru ocuparea forței de munca. Valoarea nominala a unui tichet de activități casnice este de 15 lei. Remunerarea se realizează exclusiv în baza tichetelor de activități casnice, al cărui număr este stabilit de comun acord intre cele doua părți.

 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza