Guvernul pregătește prelungirea stării de alertă. Vezi ce spune premierul despre carantinarea marilor orașe

by admin

Guvernul pregătește prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, a anunțat luni premierul Ludovic Orban. Primul-ministru a precizat că prin noua hotărâre de Guvern nu vor fi introduse restricții suplimentare.

„Ştiţi foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a declarat prim-ministrul, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a explicat și poziția Guvernului despre posibila carantinare a Capitalei sau a marilor orașe. „În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină. Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a explicat premierul.

Prim-ministrul a mai spus că o decizie de carantinare a marilor orașe se va lua de către specialiștii în sănătate publică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza